Очите ми - два извора дълбоки.
И често са препълнени до горе.
Изпиваш ги до дъно. И жестоко.
Оставяш ги пресъхнали и слепи.
Очите ми - две пламъчета - свещи.
Изгарят безвъзвратно тишината.
Погледна ли те, в твоите посрещам
на свежо утро топлата отплата.
Очите ми - ранена самота са.
Не ги избождай само, те са ми цената.
И в труден миг - предчувствие за полет -
на птица, всъщност, те са ми крилата...
© Нели Все права защищены