ОЧИТЕ ТИ
Колко са искрени, колко са чисти
тези твои сини очи!
Като два ручея бистри,
като две прекрасни малки звезди.
Сутрин щом се огледам във тях
знам - хубав ще бъде денят ми.
Щом искри във очите ти смях,
само добро се ражда в ума ми.
Тези две очи ме правят щастлива.
Заради тях аз всичко ще дам -
бих преборила с Херкулес сила,
бих пребродила света тъй голям.
За мен днес няма нищо по-важно
от това, щастлив да растеш ,
да бъдеш безгрижен и волен.....
На сина ми очите да блестят с пламък горещ!
© Мими Иванова Все права защищены