Часът е ...няма шест.
Навън е светло, пусто, малко скучно..
Но пак е понеделник – гадост!
Легло, завивки, облекло,
Хавлия , четка с паста, гребен,
контакт, вода, чаша кафе,
но пак е понеделник – гадост, гадост!
Провлачих крак навън
Не е студено, но хладнее
И слънцето не иска да изгрее,
Защото пак е понеделник....
Забързвам се по улицата пуста
Отвътре ми крещи – посприии..
И ще ми се обратно към леглото да препусна
да си доспя, уви!
Отново днес е понеделник.....
Подритвам камъче ...училището ме зове
И свива ме стомаха в неприязън
Ах, как иска ми се да избягам, но....
double damn...
ДА! Пак е понеделник!