ОГЛЕДАЛЕН СВЯТ
Огледален свят – божествен план,
прелест, нарисувана на длан…
Тук няма импозантни пирамиди –
само сгушени селца с червени керемиди…
Тук няма огромни космодруми,
но няма и картеч от огнени куршуми…
Няма тото, лото, бинго и рулетки –
само точни, ясни, чисти сметки…
Вярно – няма и еротик – порно –
битието тука е усилно, морно…
Няма и специални висши общества –
всички са сърдечни, човечни същества…
Тук никой не слугува, не робува –
попътен вятър платната им издува…
Този вятър ведър, свеж, зефирен бриз
е духът човешки на човека – алтруист…
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены