ОГНЕН КРЪСТ
Обагрят пламъци земята.
Вихрушка развява криле.
Слънце эад облака се скрило,
в огнен кръст от страх трепери
Само щъркелите не престават -
с почернели клюнове да ровят.
... Търсят плячка в пепелта.
© Мимо Николов Все права защищены