Ситен дъждец и песен на птици,
листопаден звън от натежали лозници.
Чашка кафе в мъгливата утрин,
крие се слънцето - май е на ужким.
Есента развяла златни къдрици
прегръща дърветата - есенни жрици.
Вятърко скрил се нейде... не шава,
в тази жега захвърлил е шала.
Танцуват листата и пръскат искрици,
по земята сипят се - също жълтици.
Есента пристъпя смугла и млада,
след себе си жари - огнена лава.
01.10.2022г.
© Теодора Атанасова Все права защищены