Когато се смрачи вдигни очи към
топлото нощно небе и там ще видиш ТИ
НЕЯ! ЛУНАТА! Притихнала в небесните бели поли
в центъра на светлината!
Звезден водопад посипва косите й, а
ТЯ гори и топли небесата!
Кристалните сълзи в нейните очи навяват
мъка във душата!
В тишината на нощта останала сама, ТЯ
тихо страда, а в силната и светлина - безброй усмихнати лица!
Но Ти я погледни! Тя е там красива и облята във лъчи!
Докосни тъжните и очи и забърши нейните сълзи!
А тогава нощта в приказна тъма ще приглуши,
за да бъдете само ТЯ и ТИ!
© Радка Все права защищены