Докосна ме и ме запали..
Пожар в(ъв) мене ти разпали..
Като клечица кибрит..
Изгорях в(ъв) този миг..
Както дойде, така и отмина..
Тежка жарава в гърдите ми има...
Огънят тлее, тихо и кротко..
Шепа пепел това е всичко...
Другаде вече клади гориш...
Виждам факлите още броиш...
Една по една, гаснат след тебе!
Димът остал е само без време...
Продължаваш напред като огнена стихия...
Не поглеждаш назад, каква бъркотия!
Някой ден ще намериш, една олелия...
Вместо тя да се запали, тебе ще опари..
© Цони Все права защищены