Ограбени чувства на хиляди хора!
Погубени светли мечти!
Крадецът с години не влиза в затвора,
убиецът вкъщи си спи!
Какво душеядство! Каква мръсотия,
в която човекът лежи!
Отвсякъде чуваш: - Виновни са тия!
Но "тия" - незнайно кои...
Каква демокрацийка спретнахме само -
за нечий голям интерес!...
Опреш се за малко на чуждото рамо,
а после задълго си в стрес!
Невежи и грешни вървят към простора
с надежда - да има прогрес!
Но как се постига прогреса от хора
без знания, без интерес?!
Но жадни за власт, за имоти, палати!
И всички - да бъдат звезди!
За куп милиони, за тлъсти заплати,
за скъпи луксозни коли!
Щом раснем с години по чин и заслуги.
Доносника щом се цени.
Нахално щом бъркат в живота на други.
Затънали в клюки, лъжи...
Ограбени чувства!... На хиляди хора!
Погубени светли мечти!
Светът се побърква! За Него се моля
пред Господ!... Дано ни прости!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены