Защо да мразим толкова е лесно
и повод даже често не ни трябва?
И чуждото нещастие е нещо,
което случва се... да ни зарадва...
На лъжата лесно се попада в плен,
а истината трябва да се бори,
и мракът хвърля сянка всеки ден,
и всеки слуша го... когато му говори...
А колко пъти масови истерии
превръщали са се във масови кланета...
Ами безброя битови истории,
които случват се и днеска под небето.
Интрига тънка, клюка, дума зла,
и бързо пада було пред очите,
и хората превръщат се в тълпа,
че звярът скрит е вътре в нас самите...
Цивилизацията е крехко, нежно цвете,
обвити в бурените на злокобни страсти,
и бързо маската ѝ пада от лицето,
и пръска се на хиляди безлични части...
А иначе отвън измамно светят
постиженията ни във технически аспект,
но вътре в нас безумно тлеят
корените на първичния човек...
*****
Омразата е огън, който ни изгаря
и гаси се единствено с любов.
Пред обичта отстъпва даже звяра,
пред силата й - Божи благослов!
08.10.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены