Чуй, ще шепна тихо,
като шушнещия вятър,
да не будя сухи вейки лихи
и вълци сиви във гората...
Аз съм онзи, който те измисли
и сътвори от светлината,
извая те с блясъка на бисер
да му разсичаш тъмнината...
Същият съм и този, който те ориса
да си вечен зов във самотата
и във всеки стих отлитнал
да си песен за душата...
© Валентин Василев Все права защищены