Внимание, опасна за живота! -
ще лепна на челото. Да се знае.
Преди и някой друг, по-оборотен,
да се излъже да ме пожелае.
Пък после да се скубе по косите,
в бетонена стена глава да блъска,
задето ме е гледал във очите,
уверен, че съм глупавата гъска,
а той - нормално - хитрата лисица,
която ще ме хване във капана...
Игричките обаче са лъжица
за умните мъже! А стават драма
за тези, дето нямат и представа
кога да спрат да бъдат тарикати.
И много често тъй се получава,
че котката от мишката си пати.
И много често краят е трагичен
за хищника. Защото става жертва.
И много често някой заобичва
баш този, пред когото слага летва.
Затуй от днес - с табелка на челото.
Поне един наивник да предпазя.
И не за друго... Затова, защото
не искам себе си, след мен, да мрази.
© Васка Мадарова Все права защищены