Розата събира светове
Озаряващопроникновена
За Любов молитвено зове
А и за да бъде споделена
Розата събира зарева
От уханието ѝ пленени
За да са в сърцата тържества
А в душѝте — по̀риви нетленни
Розата събира небеса
От едно до седем и нагоре
За да я от тях росѝ роса
И се заобичат всички хо̀ра
© Стоян Минев Все права защищены
Раните от роза траят дълго.
А в сърцето болката не трае
Въпреки поникналата мъдрост
Още на любов цветът ухае....