Опит за летене
Тъгата ми посрещна ме на прага,
сълзи попиха в черното ù рамо,
усмихна ми се с усмивка блага
и ме заведе в леглото ми застлано.
Чакаше ме винаги вкъщи,
както майка чака своето дете,
на сълзите ми не се намръщи,
нито на разбитото сърце.
Настаняваше се там до мене,
галеше косите ми с длан,
след неуспешен опит за летене
от нея аз се чувстах най-разбран.
Илияна Дадарова
© Или Дадарова Все права защищены