6 июл. 2014 г., 21:40

Опит за любов 

  Поэзия » Любовная
589 0 2

В очите ти бяха очите ми,
в душата ти - мойта душа
а не можем сега да разчитаме
даже виж - на любезност една.

 

Нима беше всичко напразно,
нима беше всъщност любов
щом преди се стремях да доказвам
 ала днес ми е тип "Все едно".

 

Как е странно човек, дето вчера
е събуждал чувства свещени
и е бил най-красива химера
днес да бъде противен и вреден...

 

Днес да бъде отрова и вино -
нито намек за лек, еликсир.
Нито капчица спомен от "Ние".
Нито шанс за приятели добри.

 

Ала беше и захар и залък,
ала беше вода и живот.
Днес се чудим: Светът ли е малък
или удря по ковчега Любов...

© Тони Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??