ОПИТ ЗА ПОРТРЕТ НА mariniki
Както вече ти казах в един наш разговор, нещо ми убягваш. Като чета другите автори, мисля, че съм успяла за всеки поотделно да нарисувам в съзнанието си някакъв портрет, на фон от изображението в сайта „Откровения", щрихи от коментарите и накрая цвят от това, което е изложено на белия лист.
Прочетох един твой разказ, озаглавен «Сърцето на детето», където казваш на твоето внуче, че картините, нарисувани от него, са неговото сърце. Замислих се, че може би всичко нарисувано или написано от някой, носи нещо от неговото сърце.
Не те познавам. А ще се опитам да те нарисувам. С думи.
Това, което ще прочетеш по-надолу, е събрано от заглавията на твои стихотворения.
Така ти поднасям и букет от цветя, набрани от твоята градина, като моя е само панделката, която ги свързва (леко намигване към Волтер).
Честит Рожден Ден!
«И насън и наяве»,
«Нещо ме докосна».
«Спомен за тъга»
ли беше,
или
«Усещане за Бог»
с името Любов.
......................................................................................
„В тъжните нощи» « Понякога тъгувам»,
«Белите ми мисли»
през годините пътуват.
Питам «Откровено»:
Кой ще ги разлисти?
.................................................................................
„Бризът ме погали"
„Шуми тишината"
„Ухание в мрака"
Мирис на Жена.
© Бина Влади Все права защищены
Поздрав и към двете с много обич!