Ех, да беше цвете сред цветята,
в теб да се оглеждат небесата!
Птица да си волна сред хвъркати,
ще да е светлѝнна скоростта ти!
Мъж да беше, то - по благородство -
вярвай - нямаше да имаш сходство! -
Щеше от жена да си пробòден,
за да ставаш все по - благороден!
Ако беше нощем месечѝнка,
Слънчо щеше да ти е дружѝнка!
Ала - с думи прости - ти ЖЕНА си!
Стѝга ли ти санът, че ДОБРА си?!...
Или - с проста реч - на ТЕБ - ЖЕНАТА,
стѝга ли ти санът, че си СВЯТА?!...
© Стоян Минев Все права защищены