Опитах да преброя звездите, но те са безкрайни.
Опитах да оставя стъпки в пясъка, но водата ги изми.
Опитах да тръгна по верния път, но нещо ме дърпаше в грешния.
Опитах да се опиша в книга, но думите останаха недовършени.
Опитах се да бъда смела, но страхът във мен нерядко надделява.
Опитах се...
Опитах да те търся с черти познати, но в другите виждах само самота,
Опитах и да те измисля, не ми се получи... уви.
Опитах да се оставя на течението, а то взе че спря.
Опитах се...
Опитах се някак си да се променя, ала не за всички си заслужава,
Опитах се за себе си да съм добра, ала лошата в мен пак се обади.
Опитах и да се надявам, но не се получи.
Опитах се и опитите се провалиха.
Мълчалива съм и странна, без посока пълна с мечти,
аз вечно ще обичам, а за мен кой ли ще се престраши!
© Валка Все права защищены