Ако съм птица, искам да бъда орел.
Да се рея, там в синевата.
Да посрещам слънцето и новия ден,
от високия връх на скалата.
Утрото там да сънувам нощем със вятъра,
там на високия връх на скалата.
И после криле да разперя, да се гмурна
в царството на светлината.
Да летя само напред и високо,
над стръмни скали и бездни бездънни.
Да се издигам високо в небето
до слънцето и в предверия звездни.
Да летя срещу вятър и бури, светкавици.
Да остана горд на скалата.
И после пред лицето на бога
да приличам на гордата птица.
© Румяна Маринова Все права защищены