Още ли проблемите сънуваш ?
Пускаш ли неканени в сърцето?
Почна ли най-после да воюваш?
Връщаш ли, когато е надвзето?
Пак ли приютяваш закъснели?
Храниш ли ги с топлите си думи?
Помниш ли тревоги отшумели?
Извървя ли тежките си друми?
Криеш ли сълзите си във шепи?
Плачеш ли, щом някого обидиш?
Пращаш ли лъчи в очите слепи?
Можеш ли във други да се видиш?
Покани съдбата тост да вдигне!
Да седи до теб оттук нататък.
Над главата си да те издигне
и да те дарява без остатък.
Пак съдбата трябва да обикнеш
(удря ли те - двойно ти го връща!)
С хубавото бързо ще привикнеш.
Силата на орис тя обръща!
ДАРИНА ДЕЧЕВА
© Дарина Дечева Все права защищены