Заспи и ме сънувай. Аз те чакам
там, където ти се зароди
от моите сенки причудливи
и от сноп блуждаещи искри.
Недей смущава шепота на цвят обрулен,
той пее и въздиша, и лети...
заспи и ме сънувай, музо моя,
още като тебе сътвори.
Залязва слънцето, о, мрак печален,
в гората хлад от облаци повя
и птици молят се в гнездата
за още миг горяща Светлина
© Роксана Медичи Все права защищены
Поздрави!