ОЩЕ,ОЩЕ
Аз виждам музиката в теб!
И краските на твоето мълчание.
Стопило в мене оня лед...
Стопило всяко отчаяние.
Формите ти виждам в мрака.
Страстта ти чувствам и горя!
Изгарям в нежните ти ласки,
като в отдавнашна мечта.
Аз ясно чувам твоя зов.
Макар безмълвен - оглушаващ.
Зовът на твоята любов.
Любов неземна, непозната!
Във мрака твоите очи
ме галят с поглед нежен, топъл.
И нежнокадифените гърди,
и оня тих, сподавен вопъл...
И тази нощ ще свърши, знам.
Тъй свършват всички нощи.
Успях ли всичко да ти дам?
В мен има нежност още, още...
© Ник Желев Все права защищены