Време е да призная, че
вече си си отишъл,
оставил си само снимката
под огледалото в нишата.
Мястото за палтото ти
в празното се люлее, а
в гардероба е голо и
лампата някак тлее ми.
В шкафовете с обувките,
в безпорядъка в дрешника -
само връзки оставил си.
И вмирисани чехлите.
Няма да се страхувам, че
нощем си спя отключена.
Скитници и несретници
или бездомни кучета
и да грабят душата ми,
както ти я ограбваше,
надали ще намерят в мен
нещо, дето го нямаше.
© Павлина Гатева Все права защищены
щото вече ми писна да завися от тебе"
Че светът не изчезва шом захлопнеш вратата
любовта щом е грешка - по-добре свободата