Оставете разкъсаната на вълците!...
От питомните бе тя хищно разчленена...
В живот сподавена, нека издъхне, вдишвайки,
последна глътка свобода да извоюва...
Оставете разкъсаната на вълците!...
Вслушайте се в жалния вой на вълчицата...
Нека загиващата в алена кръв заспи,
във собствената топла кръв, поне е нейната...
Оставете разкъсаната на вълците!...
Окрадохте алчно душата й...
Все пробождахте в луд бяс ребрата й,
с резците ви остри, с камите ви...
...
Оставете разкъсаната...
...
Оставете разкъсаната на вълците!...
...................................................................
© Лилия Все права защищены