Остави ме да спя,
искам всички летá да сънувам,
пясъчната жена
във кръвта ми все още танцува.
И пази тишина,
сто щуреца настройват цигулки,
Ода на радостта
ще изпълнят с балет от светулки.
Не буди ме сега,
златен залез в морето се къпе
и луната постла
път седефен, по него да стъпим.
Остави ме да спя,
още малко да бъдеме близки,
утрото с хладина
между нас ще застане изискано.
© Ивон Все права защищены