Този век е лежерен –
мъгла в бурни води.
Трудно е да си нежен
в този миг на беди.
Световният кораб се люшка
от ляв до десен борд!
В Америка тропат частушка.
В Русия, степ – в акорд.
Всички сме вече братя!
Пробуди се Буда в Китай!
Мохамед зове планината,
а тя, не потръгва комай...
Моисей пише скрижали
и прередактира нов текст!
Папата в Рим се прежали,
което му прави чест!
Всички сме вече братя,
тъй се дочува отвред...
Но защо към планината
горко търчи Мохамед?!
Да,чудесата ги има:
но са за колко от нас?
Само с тебе любима,
живеем със старата страст!
.
© Стойчо Станев Все права защищены
Приеми моите поздрави!