Старият, почитан Коледен маг,
над постелите меки от сняг,
в небето на красивата зима
запалва звездите си пак
и всеки миг на земята
превръща в приказна фея,
даряваща с радост децата
край елхата, лудуващи с нея...
Навън се носи звънкият смях
на божествени ангели бели,
прочистващи сивия свят
със снежинки, в танц полетели...
Всички, с огнен пламък в очи,
изричат най-топлите думи
и вятър в декемврийския мраз
ги разнася над ледени друми...
А с коледна свята молитва,
Богословена - в святата нощ,
земята освещава реликва -
човешката свята Любов!
D.Patton
© Дейзи Патън Все права защищены