---
Когато те обичам, е молитва
за тайната страна на любовта -
онази, с невъзможност да политне,
захапала стръвта на лудостта.
Когато те обичам, съм покорна,
заключила ръце за всеки друг,
а твоите изтръгват ме от корен
и севера превръщат в топъл юг.
Когато те обичам, се смалявам,
жигосана от сини две очи.
Но всеки белег с болката ми дава
и изгрева на празнични лъчи.
Когато те обичам, и отрова,
и таен еликсир във тебе спят.
Но мога ли, бих пила ги отново
от гънките на Рая в твоя свят...
---
© Станислава Все права защищены