24 июн. 2009 г., 14:51

От кръчмата на село 

  Поэзия
739 0 8

 

 

От кръчмата на село

излиза старец пийнал.

Бутилката е с него,

а здрачът е подгизнал.

 

Към къщи се отправя,

но сенчесто залита.

Накрая се оставя

Съдбата да го рита.

 

И ето, че намира

къщурката си стара.

След мъничко изщраква

самотно с катинара.

 

Вратата той отваря

и тихо се ослушва.

Но бабата я няма -

и виното отпушва.

 

 Тя скоро си замина

от този свят лъжовен.

Но дядото по навик

живее с онзи спомен.

 

То, пътят и на него

е кратък и се види -

при бабата си горе

той скоро ще отиде.

 

И там отново двама

край печка ще се греят.

А бабешката врява

ще бъде сладък екот.

 

© Недялко Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??