Ей го пътя ти, мое момиче,
той е мамещ, широк, тъй голям.
Хайде тръгвай, ту бавно, ту тичай,
но не спирай, така е - аз знам.
Хайде тръгвай, назад не поглеждай,
аз съм тук и след теб ще вървя.
Ти ми вярвай и поглед не свеждай,
ще ви пазя вас, мойте чеда.
Но не вярвай, че вече ме няма,
моят поглед е винаги с теб.
Ще те варди от зло и измама,
ще се радва на твоя късмет.
Хайде тръгвай ти, мое момиче,
виж, над пътя ти грейва дъга.
Усмихни се, живей и обичай
и не утре, а тук и сега.
© Мария Все права защищены
Благодаря!