Отново празник с стара дата
от дни на чест и сила мъжка.
Проблясва пламък във сърцата,
кръвта във вените се плиска
и пее за дела велики.
И точка! Ще дойде нов ден в календара,
по пътя си ще тръгне всеки
загубил пак и дух, и вяра,
сред житейските пътеки...
Защо достигна се до тук
от други все да сме зависими?
Ръждясваме, като захвърлен плуг,
покорни и послушно хрисими...
Дали това са предполагали
онези, на онази свята дата,
когато подписите са си слагали,
че днес България ще бъде, като гето?...
А всичко е във нас! От нас зависи
да преоткрием старите си истини,
да си спомниме за силата си,
и наистина ще бъдем независими!
21.09.2019.
Георги Каменов
Честит Ден на Българската Независимост!
© Георги Каменов Все права защищены