18 февр. 2012 г., 11:05

От омраза към любов 

  Поэзия
706 0 4

                                              От омраза към любов

 

                          Как да обичам - не знаех.

                          Ти само ми показа

                          как да мразя.

                          Всичко показа от себе си -

                          всяка сричка твоя показа,

                          всичко, което да мразя.

 

                          Запозна ме на лъжата със грозния лик.

                          Озъбена злоба насъска към мене.

                          Ръка ми протегна човекът двулик

                          и завист отрова в лицето ми пръсна.

                          И аз ги намразих. Намразих и теб.

                          Намразих света, прожектиран от тебе.

                          Защо ми показа всичко това?

                          Защо ми загуби ценното време?

                          Измъчвах се нощем, не можех да спя.

                          Не исках да знам, че това ми се случва.

                          В просъница с крясък раздирах нощта

                          като животно ранено в сърцето...

                          След време разбрах на какво ме научи.

                          След време разбрах какво ти дължа.

                          Как да позная какво е победа,

                          без да позная какво е борба?

                          ----------------------------------------

                          Тогава те мразех, но не и сега.

                          Сега с  благодарност  ръка ти подавам.

                          Когато намразих онези неща,

                          разбрах как любов да дарявам.

© Емил Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??