От това мене много ме е срам
Трябва ли някой
да го е срам,
че в дворец картонен
живее сам
клошар, миришещ на лук
и на силен парфюм
марка,,Контейнер боклук"?
Трябва ли някой
да го е срам,
че Темида е сляпа,
а съда е ням
за золумите
на разни кретени
правещи хората
на олигофрени?
Трябва ли някой
да го е срам,
че джигита
и да не е сам
пришпорва на червено,
защото има
много в зелено,
пред поглед невиждащ
на полицейските очи
чакащи някоя
Божа крава да сгреши?
Трябва ли някой
да го е срам,
че в парламента там
нашите депутати
получават големи заплати,
а на дядо
пенсийката малка
не му стига за запалка
и за туба бензин,
та да довърши живота си
в огън и дим?
Трябва ли някой
да го е срам,
че в очи с изгаснал плам
младите заминават,
щастие да дирят,
пари да изкарат
и за останалите тука татко,
майка, дядовци и баби,
безработни за кратко
или със силици слаби?
Трябва ли някои
да ги е срам,
че за светло бъдеще
лъгаха без свян,
а с демокрацията
така се омотаха,
та двадесет и пет години
с нея проспаха?
Че в тая държава трябва,
а никой не го е срам,
от това мене
много ме е срам!!!
© Никола Яндов Все права защищены