7 мая 2006 г., 09:45

ОТ ВИНОВНОСТ...НЕ МОГА ДА ПЛАЧА 

  Поэзия
795 0 12
Ти плачеш?
Сега разбрах,колко съм те
наранила...
Без да зная,че душата ти
ще страда,
аз на малки стъкълца,
безмълвно съм я потрошила.
Ти плачеш?Галя посивелите коси.
От снежното -ръцете ми замръзват.
Но как да дам от празното сърце...
Та в него даже ехото заглъхва.
Плачеш. Стичат се сълзи.
С виновните си устни,
как да ги изпия?
В мен дори жаравата  не тлей...
Не можах да те обикна,как да крия.
Не плачи!
Искам да ме изтъгуваш!
Като глътка въздух ме издишай,
за да падна пред твоите нозе
и от виновност -вместо тебе да заплача.
Не страдай! Тръгвам си вече.
Тръгвам,без сълза да отроня.
Тя гордостта и очите ми взе...
Забрави ме!Без мен
ще имаш нов път и много
красиво небе!

© Веска Алексиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??