От високо
Протегнала ръчичките нагоре -
стигаха до кръста на бащата -
се молеха очичките без говор:
"Вдигни ме, татенце, на рамената."
Светът, видян от толкова високо,
от бащините силни рамена,
така бе днес красив и необятен
за малката принцеса на деня.
© Надежда Маринова Все права защищены