на Мария
Ти ме гледаш лежерно -
това е сигурен знак,
че за теб съм безбрежие -
нямаш нужда от бряг.
Нямаш нужда от остров
в този бурен живот.
Явно в различни посоки
с тебе се носим на ход.
И няма да те потърся,
нито ще ме търсиш ти.
И само в мен възкръсва
един нечакан и печален стих.
© Стойчо Станев Все права защищены
За много години!