18 февр. 2016 г., 21:58

Отговорът бил е в мен 

  Поэзия
414 0 1

Мълчат скалите, спомените скрили.
Орлите плуват в синьото небе.
Цветенцата ухаят нежни, мили.
Къде е днес Апостолът? Къде?

 

Природата е същата и днеска,
по-стари са единствено орлите.
Легенда е една човешка честност.
Къде са днес на Дякона мечтите?

 

Народът угнетен е и премачкан,
сякаш е венчан за врагове.
Няма кой по лъвски пак да скача.
Пресипнал е въпросът ми - Къде?

 

Църковната камбана, звън я дави.
Надежда, като восък се топи.
България и с тези ще се справи,
но ехото въпросът ми мълчи.

 

Чувствам, че кръвта ми закипява
и чезнат всички мои страхове.
България да бъде заслужава.
Апостолът е в моето сърце.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • !!! "Природата е същата и днеска,
    по-стари са единствено орлите.
    Легенда е една човешка честност.
    Къде са днес на Дякона мечтите?"
Предложения
: ??:??