2 февр. 2015 г., 17:32

Отивам си 

  Поэзия » Любовная
486 0 0

Кристална чаша вино.
В нея мисли объркани свистят.
До нея силует. 
Дим от цигара само,
правещ пирует.

Тъга ли?
Тя е временна. Измамна.
Забравата непостоянна.
Помня. 
Помня всяка дума.
Всеки жест.

Все още те обичам.
Няма смисъл.
Тръгвам си!
Нещо не разбра ли?
Да си проклет!

Съжалявам, 
от болка изрекох 
последните слова.
Обичам те. Това е!
Тесен е за любовта света.

Объркана съм.
Тъжна и щастлива.
Спомени в мен горят.
Бъдещето плаши,
но времето напред отива.
Не връща се назад.

Нямам време за губене.
Само за градене.
Животът е трагедия и без това.
Да плача ли?
Забравих.

Всъщност 
бе красива авантюра.
Целувки. Страст. Емоция.
Приключения и смях.
А след това?
Следа.
Корито от река.

Сбогом! 
Беше ми приятно.
Обичам те!
Но еднократно!
Точно като теб!

© Деница Гогова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??