От лудостта на лудия откраднах
и се затичах гола през полето,
издраскаха ме тръните израсли,
но аз усещах само любовта им.
От волността на скитника откраднах
и тръгнах парцалива и вулгарна,
спях под мостове и от богаташи просех,
но бях щастлива и свободна.
От детската наивност си откраднах
и слушах чудни приказки и вярвах,
но някой луд дойде и ми открадна
и лудостта, и утрешната вяра.
© Тонка Янакиева Все права защищены