Откраднатите мигове са всъщност
онази част от всичко преживяно,
която в спомените ни се връща,
за да лекува старите ни рани...
Откраднатите мигове ни правят
по-истински и по-щастливи,
защото от душите ни изравят
внезапно чувства тлеещи, но живи...
Откраднатите мигове са също
най-скъпи, а и най-желани,
защото само те назад ни връщат,
за да напомнят с кой са преживяни..
Откраднатите мигове са... всичко!
Ако с любим човек са споделени...
Останалото просто е различно -
безсмислен низ от мигове безвремие....
© Георги Ванчев Все права защищены