18 дек. 2012 г., 17:08

Открий ме 

  Поэзия
577 0 1
Не ме намирай в нощите си черни,
не ме намирай в бурното море.
Във тичинките на липите цъфнали
ме има и... в усмивка на дете.

Не ме намирай в сивия следобед,
не ме намирай в скучното си утро.
Ще ме откриеш в шията на лебед
и в танца негов до пречупено весло.

Не ме намирай по безкрайния паваж,
не ме намирай в прашния си ден.
Аз крия се под цветен плащ
и в чувствата на стих, все още нероден.

Не ме търси във пяната на бира,
но в шепотите на мечти отминали
ще ме откриваш в трели от китара
и в думи през сърцето ти преминали. 

© Елисавета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??