Жар, жарава, чувства, плен...
Изгонени от храма бяха!?
Изгонени дори без свян,
добрите, тихите, смирени хора.
Изхвърлени със грубост
и със злоба.
Защо ли?
Мразят ги защото са добри,
защото са честити -
честити в Божиите очи!
Най-лесно грубост се вживява
в човека слаб с болезнен ум...
Защото зависта сърцето е обвзела.
И затуй останал сам,
сам със злобата в душата.
Жар, жарава, чувства и любов...
Това е което нам ни липсва!
© Ангел Все права защищены