16 окт. 2011 г., 20:17

Откровено 

  Поэзия » Юмористическая
633 0 9

 

 

ОТКРОВЕНО

 

 

Не, не, не! Не облак, нито гъста мъгла,

финансова чума вилнее във джоба ми.

И не вижда хекиминът* никакъв цяр,

и бие в чело разтревожено

трепереща бледа ръка.

Но в миг засия и извика: „Юначе,

ти имаш богата душа,

за какво, по дяволите, плачеш!”

 

И усмихнат, и доволен дяволито ми намигна.

„Не си лечител – отговорих, – ти си шушумига!”

 

*хекимин – финансов министър

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??