Какво са младите за мене
във ролята на нов човек? –
Едно различно поколение,
заченато от хищен век.
Дълбоко в крехката му същност
битува златният телец,
а пропагандата могъща
доплита трънния венец.
И печелившата доктрина
на Алън Дълес дава плод
за мозъците на мнозина
от моя обеднял народ.
Порок, насилия, убийства
в челата им забиват трън
и капки от отрова змийска
в съзнанието пускат кълн.
А нашата света религия,
превела ни през векове,
порочна днес е в расо гилдия
на дяволските бесове.
И ризата за някой ближен
стои си в твоя гардероб.
За болката на друг – безгрижен,
нехае столичният сноб.
Отлитат младите на запад,
а ние, скръстили ръце,
мълчим и устните си хапем,
но става ли ни по-добре?
Дали на запад или изток
светът разпъва ни на кръст,
ще бъдем с вас и ще ви мислим,
в родината, на родна пръст!
© Иван Христов Все права защищены