Когато в тъмното светкавица проблесне,
когато тихото звук нежен сътвори,
когато в черното се белне птица бяла,
отново този свят ще се роди.
Със залък щом се гладният засити
и капка жаждата на жаден утоли,
когато скитникът подслон намери,
отново този свят ще се роди.
Когато правдата лъжата заглушава,
в зародиш щом прекърши вси злини,
в утробата щом расне незабрава,
отново този свят ще се роди.
Когато заникът заспи с надежда,
а изгревът вещае добрини,
пречистим ли сърцата си човешки,
отново този свят ще се роди.
© Златка Чардакова Все права защищены