ОТПИСАТЕЛ
Усещах, че съм даровит писател,
но се настроих някак поетично.
До смърт обидих главния издател,
но, бога ми - не вложих нищо лично!
Отписах три прекрасни професури,
две партии и няколко женитби...
Не се чудете - нямам си кусури,
но съм с проблеми - нямам и алиби...
Отписах първа севда, второ либе,
а третите петли ме прокълнаха
да не дочакам хубава поличба
и да не завъртя семейна стряха.
Ядосах се - отписах и петлите,
морето, планината, парламента,
вилите с басейните, колите...
Дори и „облака” - мастика с мента!
И себе си отписах в тази криза.
Мобилният ми интернет пропада,
доставчикът ми... взе поредна риза...
Без пукнат грях - не ме броят за Ада!
След толкова отписване, накрая
се озовах пред беловлас Приятел
с молбата да ме интегрира в Рая,
на длъжност: Първи райски отписател!
ПОУКА: Търси упорито беловласия Приятел!
17. 10. 2010 г. 00:22
© Николай Христов Все права защищены