Защо ме гледаш... Знам, че те боли.
Очите ти са пълни със умора.
Безкрайно дълги изживени дни
след срещи с непознати хора.
Защо ме гледаш... Няма ли сълзи,
които да отмият самотата.
Нима убити са красивите мечти
и птицата летяща в небесата.
Защо ме гледаш... Сянка отразена
на Никой в огледален свят.
Една душа изпаднала във дрямка.
Изсъхнало дърво без цвят.
Защо ме гледаш... Искам да те няма.
Не трябва да живея зад стъклото.
Реалността му е фалшивата измама,
ще я разбия с полет към небето.
© Гедеон Все права защищены