Отровната жена
Искаш го, как само го искаш -
да обходиш с език всяка гънка,
всяко късче от отровната плът.
Но не можеш, защото тя,
онази другата, така излишна,
лекичко ти клати пръст.
Слушай я и само нощем
в съня си тичай из тялото
на най-отровната жена.
Светът е пълен с други и така излишни,
до тях мъжът заспива всяка нощ.
За да сънува тези отровните минути,
прекарани с отровната жена.
© Мария Чонова Все права защищены