Отвори си очите за миг!
Погледни!
Вън вали
и светът е разплакан.
Някой тихичко свири в нощта.
Дали и той се нуждае от някой?
Отвори си очите за миг!
Виж, звездата красива!
Изгасна...
Всичко хубаво тъне във мрак
и дъждът пак вали базпристрастно.
Отвори си очите за миг!
Погледни.
Погледни как изгрява Луната!
Не, не заспивай!
Не затваряй очи!
Трябва да тръгваш!
Днес някой те чака...
© Нели Р Все права защищены