Падаща звезда
Видях в нощта падаща звезда
и си помислих за мига,
в който ще бъдем всички по-добри
през идващите дни.
Да не наслагваме горчилка и гняв в душите
и да ги пренасяме в бъднините.
Да гледаме с достойнство на живота за напред,
а не като на кошче за смет.
Да чукнем на дърво
и може пък да е за добро.
Ивелина Стойова
© Ивелина Стойова Все права защищены